Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour beurrer
- 300 g de lait
-
20
g de levure boulangère fraîche, émiettée
lub 10 g de levure boulangère sèche - 20 - 60 g de sucre en poudre
-
550
g de farine de blé, type 55
lub 550 g de farine à pain - 1 ½ c. à café rase de sel
-
30
g de pralines roses, concassées
lub 30 g de pépites de chocolat - 1 œuf, légèrement battu pour la dorure
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1179 kJ / 282 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 50.8 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
Alternatywne przepisy
Beignets au four
2u.
Roulés briochés au chocolat
2sa 40 dk
Pain au lait (Simplicité)
2h 20 min
Pains au lait fourrés (Découverte)
45 min
Pain cocotte
2h 20 min
Napolitain
73h 40min
Gâteau vapeur marbré
1h 30 min
Brioche suisse aux pépites de chocolat
6h 15min
Forêt-noire
2h 30min
Baguette viennoise
4 Std. 25 Min
Brioche de Jeanne
4 Std. 15 Min
Brioche "super bonne"
3h