Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte (la veille)
- 120 g d'eau
- 120 g de lait demi-écrémé
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 50 g de sucre en poudre
- 1 c. à café bombée de sel
- 50 g de beurre doux, en morceaux
Le jour même
- 250 g de beurre doux (la plaquette entière)
- 500 g de lait demi-écrémé
- 3 œufs
- 2 jaunes d'œufs
- 50 g de farine de blé, type 55
- 70 g de sucre en poudre
- 250 g de raisins secs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1173 kJ / 279 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roulé brioché aux fruits confits
3h 10 min
Baguette viennoise
4h 25min
Miniviennoiseries express
5h 20 min
Pain au chocolat
24 Std.
Pâte levée feuilletée
12h 30min
Brioche parisienne
24 Std.
Croissant
16h
Briochettes feuilletées
2 Std. 45 Min
Baguette
3 godz. 45 min
Baguette tradition et baguette épi
5h 15 min
Petits pains au chocolat
13h
Pains au lait façon "tangzhong"
24 Std.