Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte (la veille)
- 120 g d'eau
- 120 g de lait demi-écrémé
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 50 g de sucre en poudre
- 1 c. à café bombée de sel
- 50 g de beurre doux, en morceaux
Le jour même
- 250 g de beurre doux (la plaquette entière)
- 500 g de lait demi-écrémé
- 3 œufs
- 2 jaunes d'œufs
- 50 g de farine de blé, type 55
- 70 g de sucre en poudre
- 250 g de raisins secs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1173 kJ / 279 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pains au lait façon "tangzhong"
24h
Gâche vendéenne
3小时 20 分钟
Croissants aux pommes
16 Std. 40 Min
Miniviennoiseries express
5h 20min
Pain surprise
24h
Roulé brioché aux fruits confits
3h 10min
Pain au chocolat
24h
Petits pains au chocolat
13h
Brioche suisse aux pépites de chocolat
6 Std. 15 Min
Pâte levée feuilletée
12小时 30 分钟
Croissant
16h
Baguette viennoise
4 Std. 25 Min