Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à choux
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 1 c. à café de sel
- 15 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
La crème mousseline
- 250 g de lait
- 2 jaunes d'œufs
- 20 g de sucre en poudre
- 30 g de farine de blé
- 100 g de pâte de pralin
- 75 g de beurre pommade, en morceaux
- 20 g de sucre glace maison
- 60 g d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1361.8 kJ / 329.2 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 20.6 g
- Tłuszcz
- 33 g
Alternatywne przepisy
Bavarois aux trois chocolats
15u.
Dacquoise praliné-chocolat
50min
Fraisier
12ωρ. 45 λεπτ.
Paris-brest
3 Std. 10 Min
Macarons chocolat-caramel
2h 30min
Religieuses craquelin caramel au beurre salé
4h
Eclair au chocolat
1h 15min
Bavarois framboise-chocolat blanc
15 Std. 30 Min
Paris-brest en bouchée
2 Std. 35 Min
Pâte à chou
2h
Mille-feuille à partager
1 Std. 45 Min
Trianon
3óra