Chiffon cake alle fragole

Chiffon cake alle fragole

4.3 35 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
15 fette

Składniki

  • 6 uova
  • 1 bustina di cremor tartaro (8 g)
  • 1 limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
  • 300 g di farina tipo 00
  • 300 g di zucchero
  • 1 pizzico di sale
  • 200 g di fragole pulite e a pezzi + q.b.
  • 120 g di olio di semi di girasole
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 258 kcal / 1079 kJ
Białko 4.8 g
Tłuszcz 9.9 g
Węglowodany 37.3 g
Błonnik 0.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...