Chiffon cake alle fragole
TM5 TM6

Chiffon cake alle fragole

4.3 (34 oceny)

Składniki

  • 6 uova
  • 1 bustina di cremor tartaro (8 g)
  • 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
  • 300 g di farina tipo 00
  • 300 g di zucchero
  • 1 pizzico di sale
  • 200 g di fragole, pulite e a pezzi + q.b.
  • 120 g di olio di semi di girasole
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
1079 kJ / 258 kcal
Białko
4.8 g
Węglowodany
37.3 g
Tłuszcz
9.9 g
Błonnik
0.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy