Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di pistacchi al naturale sgusciati e spellati
- 6 uova
- 1 bustina di cremor tartaro (8 g)
- 260 g di farina tipo 00
- 280 g di zucchero
- 1 pizzico di sale
- 120 g di olio di semi di girasole
- 200 g di acqua
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 80 g di gocce di cioccolato bianco
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1182 kJ / 283 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 36.2 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chiffon cake alla vaniglia
1 godz. 30 min
Chiffon cake alle fragole
1 godz. 30 min
Chiffon cake alla vaniglia con crema al latte
5h
Chiffon cake cappuccino
1 Std. 10 Min
Chiffon cake
4h
Pastiera cioccolato e Rum con coulis di fragole
3h 30min
Torta appassionata alle amarene
1 godz. 30 min
Chiffon cake ai frutti di bosco
1 godz. 30 min
Chiffon cake bicolore
1 godz. 30 min
Chiffon cake alle nocciole con glassa al cioccolato al latte
1 godz. 30 min
Chiffon cake al limone
1 godz. 30 min
Chiffon cake al cioccolato
1 Std. 10 Min