Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- burro q.b.
- 70 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 180 g di farina tipo 00
- 1 bustina di lievito istantaneo per torte salate
- 3 uova
- 100 g di latte
- 100 g di olio di semi di girasole
- 5 g di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 mango, la polpa a pezzi
- 1 lime, preferibilmente biologico, il succo filtrato
- 150 g di lattuga verde tipo iceberg a listarelle
Salsa cocktail
- 250 g di olio di semi di girasole
- 1 uovo
- 1 cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- ½ cucchiaino di sale
- 70 g di code di gambero cotte
- 70 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 90 g di ketchup
- 1 cucchiaino di salsa Worcestershire
- 40 g di Cognac
- 50 g di salmone affumicato a striscioline
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1778 kJ / 425 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 16.4 g
- Tłuszcz
- 35.5 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Plumcake salato di primavera
1 Std.
Paris-Brest salato con crema al Parmigiano reggiano e melagrana
2h 40min
Babà alle rose (di Luca Montersino)
3h
Treccia di pan brioche ripiena
2h 20 min.
Bignè lumachine
Brak ocen
Orsetti di riso
1 Std. 30 Min
Corona di orsetti
3h
Cestino centrotavola
5 Std.
Torcion dolce
3h 30min
Pastiera cioccolato e Rum con coulis di fragole
3h 30min
Pasta choux al cacao
1 Std. 10 Min
Alberelli al cioccolato
4h 25min