Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- burro q.b.
- 70 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 180 g di farina tipo 00
- 1 bustina di lievito istantaneo per torte salate
- 3 uova
- 100 g di latte
- 100 g di olio di semi di girasole
- 5 g di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 mango, la polpa a pezzi
- 1 lime, preferibilmente biologico, il succo filtrato
- 150 g di lattuga verde tipo iceberg a listarelle
Salsa cocktail
- 250 g di olio di semi di girasole
- 1 uovo
- 1 cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- ½ cucchiaino di sale
- 70 g di code di gambero cotte
- 70 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 90 g di ketchup
- 1 cucchiaino di salsa Worcestershire
- 40 g di Cognac
- 50 g di salmone affumicato a striscioline
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1778 kJ / 425 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 16.4 g
- Tłuszcz
- 35.5 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Treccia molisana pasquale
4 Std. 30 Min
Torta del cardinale
3h 30 min.
Fantasia di nocciole
1h 35min
Scrigno di cappelletti
2h
Torta multistrato al limone e fiori di sambuco
5h 30 min
Crostata salata con fichi
1h 30 min.
Treccia di pan brioche ripiena
2h 20min
Éclair ai gamberetti saporiti
1h 20min
Cocktail alla zucca
1h 30 min.
Cheesecake delle feste
4 Std. 30 Min
Alberello salato
2 Std. 10 Min
Piccole lemon meringue pie
2h 35min