Crostata salata esotica

Crostata salata esotica

5.0 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 fette

Składniki

  • burro q.b.
  • 70 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 180 g di farina tipo 00
  • 1 bustina di lievito istantaneo per torte salate
  • 3 uova
  • 100 g di latte
  • 100 g di olio di semi di girasole
  • 5 g di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 mango la polpa a pezzi
  • 1 lime preferibilmente biologico, il succo filtrato
  • 150 g di lattuga verde tipo iceberg a listarelle
Salsa cocktail
  • 250 g di olio di semi di girasole
  • 1 uovo
  • 1 cucchiaino di succo di limone spremuto fresco e filtrato
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • ½ cucchiaino di sale
  • 70 g di code di gambero cotte
  • 70 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
  • 90 g di ketchup
  • 1 cucchiaino di salsa Worcestershire
  • 40 g di Cognac
  • 50 g di salmone affumicato a striscioline

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 425 kcal / 1778 kJ
Białko 9.9 g
Tłuszcz 35.5 g
Węglowodany 16.4 g
Błonnik 0.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...