Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g onions, quartered
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 3 garlic cloves
- 2 tsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground cardamom
- 1 tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 1 tsp dried chilli flakes
- 1000 g lamb shoulder meat, boneless, cubed (3-4 cm)
-
30
g ghee
lub olive oil - 60 g tomato purée
- 1 tsp garam masala
- 150 g plain yoghurt, plus extra for serving
- cooked rice, for serving
- fresh coriander leaves, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3304 kJ / 787 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 45 g
Alternatywne przepisy
Beef Korma
2 godz. 25 min
Beef Madras
1h 30min
Cape Malay Chicken Curry
1h
Beef With Lemon Grass (Kuruma Iraichchi) And Coconut Roti
1h 40min
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1h 15 min
Chicken Akhni
1h 30min
Lamb Rogan Josh
1h 45min
Sri Lankan Red Beef Curry
1h 35 min
Butter Chicken
50min
Lamb Keema with Peas
1h
Kofta Curry
1h 10min
Lamb Dopiaza (Lamb and Onion Curry)
6h 30min