Urządzenia i Akcesoria
Beef and Beer Pie
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 portions
Składniki
Beef and Beer Stew
-
olive oil40 g
-
stewing steak cubed (2 cm)600 g
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper2 pinch
-
onions quartered150 g
-
leeks sliced150 g
-
cornflour15 g
-
water250 g
-
dark beer330 g
-
fresh thyme leaves1 tsp
-
Worcestershire sauce1 Tbsp
-
½ meat stock cube (for 0.5 l)meat stock paste½ tsp
Pastry and Assembly
-
plain flour150 g
-
unsalted butter cold, diced65 g
-
medium egg1
-
fine sea salt½ tsp
-
egg yolk lightly whisked, for glazing1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
39 g
Kalorie
2711 kJ /
647 kcal
Tłuszcz
35 g
Błonnik
3.3 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Salted Caramel Shortbread
3 h
Chicken, Wild Mushroom and Cider Pie
2 h 30 min
Yorkshire Pudding
1 h
Steak Provençal Pie
2 h 15 min
Beef, Ale and Dumpling Stew
1 h 55 min
Chicken and Chorizo Filo Pie
2 h
Chicken and Leek Pie
1 h 20 min
Chipotle Chilli Beef Cobbler
2 h 10 min
Baked Macaroni Cheese with Chorizo and Peppers
1 h 15 min
Shepherd's Pie
1 h 40 min
Sausage and Bacon Casserole
50 min
Toad in the Hole
1 h