Ham Hock Potato Bake

Ham Hock Potato Bake

4.7 189 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • water for cooking potatoes
  • fine sea salt plus extra to taste
    1 ½ tsp
  • Cheddar cheese cut in pieces (2 cm)
    160 g
  • unsalted butter diced
    40 g
  • plain flour
    25 g
  • semi-skimmed milk
    450 g
  • garlic powder
    1 ½ tsp
  • ground black pepper plus extra to taste
    ¼ tsp
  • waxy potatoes (e.g. Charlotte), peeled, thinly sliced (3-5 mm)
    750 g
  • tenderstem broccoli thick stems halved lengthways
    300 g
  • Dijon mustard
    1 ½ tsp
  • shredded ham hock
    200 g
    diced, cooked ham
  • boiling water
    500 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 560 kcal / 2345 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 43 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Sód 1370 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...