Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g onions, quartered
- 160 g carrots, cut in pieces (3 cm)
- 100 g celery stalks, cut in pieces (3 cm)
-
160
g swede, cut in pieces (3 cm)
lub 160 g turnips, cut in pieces (3 cm) - 500 g lamb meat, diced (1 cm)
- 80 g pearl barley, rinsed
- 1000 g vegetable stock
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 2 dried bay leaves
- 100 g frozen green peas
- 1 bunch fresh parsley leaves, chopped (approx. 10-15 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1350 kJ / 322.7 kcal
- Białko
- 17.7 g
- Węglowodany
- 21.6 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 435 mg
Alternatywne przepisy
Chicken and Vegetable Soup
1 Std. 30 Min
Chicken and Barley Stew
50min
Lamb and Green Bean Casserole
1 Std. 10 Min
Versatile Chunky Soup
50min
Beef Stew with Ghoulish Mashed Potato Ghosts
1 Std. 30 Min
Creamy Mustard Chicken Stew
40min
Tuscan Bean Soup
50min
Spring Chicken Casserole
1 Std. 30 Min
Double Pea and Chorizo Soup
45min
Spring Vegetable Soup
35min
Lamb and barley soup
50min
Irish stew
1 Std. 30 Min