
Urządzenia i Akcesoria
Scotch Broth
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions
Składniki
-
onions quartered180 g
-
carrots cut in pieces (3 cm)160 g
-
celery stalks cut in pieces (3 cm)100 g
-
swede cut in pieces (3 cm)160 g
-
lamb meat diced (1 cm)500 g
-
pearl barley rinsed80 g
-
vegetable stock1000 g
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
dried bay leaves2
-
frozen green peas100 g
-
fresh parsley leaves chopped (approx. 10-15 g)1 bunch
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
322.7 kcal /
1350 kJ
Białko
17.7 g
Tłuszcz
18.6 g
Węglowodany
21.6 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
7.9 g
Sód
435 mg