Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g onions, quartered
- 160 g carrots, cut in pieces
- 100 g celery stalks, cut in pieces
-
160
g swede, cut in pieces
lub 160 g turnips, cut in pieces - 500 g lamb meat, diced (1 cm)
- 80 g pearl barley, rinsed
- 1000 g vegetable stock
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 2 dried bay leaves
- 100 g frozen green peas
- 1 bunch fresh parsley leaves, chopped (approx. 10-15 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 955 kJ / 228 kcal
- Białko
- 20.2 g
- Węglowodany
- 19.1 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
Alternatywne przepisy
Mulligatawny Soup
35min
Chinese Pork with Vegetables
1 Std. 20 Min
Versatile Chunky Soup
50min
Lentil and Bacon Soup
8 Std. 55 Min
Chicken and Vegetable Soup
1h 30min
Cod Soup with Crispy Bacon and Leeks
45min
Janek's Chicken Soup
2h
Cassoulet with Duck and Extra Veg
1h
Beef, Ale and Dumpling Stew
1 Std. 55 Min
Irish Potato Soup
35min
Chicken and Root Vegetable Stew
1h
Chicken and Barley Stew
50min