Scotch Broth

Scotch Broth

4.6 227 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • onions quartered
    180 g
  • carrots cut in pieces (3 cm)
    160 g
  • celery stalks cut in pieces (3 cm)
    100 g
  • swede cut in pieces (3 cm)
    160 g
    160 g turnips, cut in pieces (3 cm)
  • lamb meat diced (1 cm)
    500 g
  • pearl barley rinsed
    80 g
  • vegetable stock
    1000 g
  • fine sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • dried bay leaves
    2
  • frozen green peas
    100 g
  • fresh parsley leaves chopped (approx. 10-15 g)
    1 bunch

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 322.7 kcal / 1350 kJ
Białko 17.7 g
Tłuszcz 18.6 g
Węglowodany 21.6 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 7.9 g
Sód 435 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...