Urządzenia i Akcesoria
Sri Lankan Chicken Curry (Koththu Roti)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 portions
Składniki
Spice Mix
-
chilli powder1 tsp
-
ground turmeric½ tsp
-
curry powder3 tsp
-
ground black pepper½ tsp
Curry
-
chicken breast fillets, skinless cut in pieces (3 cm)500 g
-
lime juice1 Tbsp
-
fine sea salt plus extra to taste1 tsp
-
garlic clove1
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)2 ½ cm
-
cinnamon stick1
-
cardamom pods2
-
cloves2
-
oil40 g
-
fresh curry leaves8
-
onion sliced1
-
tomato purée50 g
-
coconut cream120 g
-
coconut milk120 g
-
sugar½ tsp
-
red chilli1
-
carrot1
-
ground black pepper to taste1 - 2 pinches
-
medium eggs2
-
roti cut in strips (1 cm)3
-
lime cut in wedges, for garnishing1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
26 g
Kalorie
1488 kJ /
354 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
7 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sri Lankan Red Beef Curry
1u. 35min
Tikka Paste
1u.
Chicken Tikka Masala
45min
Chicken Jalfrezi
1u.
Quick Lamb Dhansak
50min
Chicken Saag
50min
Cape Malay Chicken Curry
1u.
Chicken and Mushroom Balti
50min
Lamb Rogan Josh
1u. 45min
Lamb Dopiaza (Lamb and Onion Curry)
6u. 30min
Prawn Bhuna
30min
Chicken Akhni
1u. 30min