
Wersje kompatybilne
Backofen-Pappardelle mit Fleischragout und Ricotta
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan in Stücken (2-3 cm)
- 30 g Olivenöl, nativ
- 70 g Karotten in Stücken (2-3 cm)
- 50 g Stangensellerie in Stücken (2-3 cm)
- 1 Knoblauchzehe
- 30 g Zwiebel
- 150 g Rindshackfleisch
- 150 g Schweinefleisch, gehackt
- 180 g Wasser
- 1 TL Salz
- 5 - 6 frische Basilikumblätter vorsichtig gewaschen und getrocknet
- 100 g Tomatenpurée
- 200 g passierte Tomaten, aus der Dose
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- 1 Lorbeerblatt, frisch
- 320 g Pasta getrocknet, Sorte Pappardelle
- 300 g frischer Ricotta
- 30 g Butter in Stücken (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 687 kcal / 2875 kJ
- Białko
- 38 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Węglowodany
- 68 g
- Błonnik
- 3 g