Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g Parmesan, in Stücken (3 cm)
- 100 g Rohschinken, in Würfeln (1 cm)
- 100 g Chorizo, in Scheiben (1 cm)
- 120 g Zwiebeln, in Hälften
- 30 g Olivenöl, nativ
- 400 g geschälte, gehackte Tomaten, aus der Dose
- ½ TL Salz
- ½ TL Oregano, getrocknet, optional
- 600 g Wasser
- 350 g Pasta getrocknet, Sorte Penne Rigate, oder nach Belieben andere kurze Pastasorte
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1776 kJ / 424 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne all'Arrabbiata
20min
Teigwaren mit Thonsauce
30min
Linguine mit Lachs-Wodka-Rahm
20min
Linguine alla Carbonara mit Zucchetti
30min
Backofen-Pappardelle mit Fleischragout und Ricotta
1sa 30 dk
Poulet-Röllchen an Tomaten-Pesto
50min
Farfalle mit Erbsen-Schinken-Sauce
45 dk
Penne mit Thon
35min
Pouletbrust alla pizzaiola
55 dk
Peperoni-Poulet-Geschnetzeltes zu Bandnudeln
40min
Tortiglioni mit Salsiccia und Pilzen
35min
Spaghetti an Tomaten-Speck-Sauce
35min