Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Paniermehl
- 100 g Brot, vom Vortag, in Stücken (3 cm)
Risotto
- 1 Bund Petersilie (ca. 20 g), Blätter abgezupft
- 80 g Gruyère (rezent), in Stücken (2 cm)
- 600 g Karotten, geschält, in Stücken (2 cm)
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Olivenöl
- 250 g Risottoreis (Kochzeit 20 Minuten)
- 750 g Wasser
- 2 Fleischbouillonwürfel (für je 0,5 l)
Fleischkäse
- Ei
- 2 EL Mehl
- 4 Scheiben Fleischkäse (je ca. 150 g)
- 4 EL Bratbutter
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4493 kJ / 1081 kcal
- Białko
- 29.6 g
- Węglowodany
- 80 g
- Tłuszcz
- 61 g
Alternatywne przepisy
Ghackets mit Hörnli
30 min
Älpler Magronen
45min
Chili con Cervelat
1 godz.
Hörnliauflauf
50 min
Fleischbällchen mit Kartoffelstock
1 godz.
Riz Casimir
45min
Ghackets mit Hörnli-Gratin
1sa 10 dk
Hörnlisalat
30 min
Älplermagronen
30 min
Brätchügeli-Pastetli mit Erbsli und Rüebli
35 min
Chügelipastetli
30 min
Älpler-Gratin
50 min