Urządzenia i Akcesoria
Ghackets mit Hörnli-Gratin
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 Portionen
Składniki
-
Bratbutter1 TL
-
Gruyère in Stücken (2 cm)80 g
-
Rüebli geschält, in Stücken (2 cm)400 g
-
Knollensellerie geschält,200 g
in Stücken (3 cm) -
Zwiebeln halbiert80 g
-
Knoblauchzehe1
-
Olivenöl20 g
-
Tomatenpüree30 g
-
gehackte Tomaten (400 g)1 Dose
-
Fleischbouillonwürfel (für je 0,5 l)2
-
Oregano, getrocknet½ EL
-
Bratbutter2 EL
-
Hackfleisch (Rind)500 g
-
Wasser250 g
-
Salz1 TL
-
Pfeffer4 Prisen
-
Hörnli (Kochzeit 7 Min.)350 g
-
Saucen-Halbrahm200 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portionen
Białko
31 g
Kalorie
2670 kJ /
638 kcal
Tłuszcz
34 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Poulet-Stroganoff
50 min
Bündner-Spätzli
45 min
Chili con Cervelat
1 godz.
Älpler Magronen
45 min
Poulet-Piccata auf Ratatouille
40 min
Älpler-Gratin
50 min
Chügelipastetli
30 min
Riz Casimir
45 min
Peperoni-Poulet-Geschnetzeltes zu Bandnudeln
40 min
Poulet mit Zucchetti-Karotten-Reis
45 min
Ghackets mit Hörnli
30 min
Züri-Gschnätzlets
50 min