Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di carne di maiale a tocchetti (2-3 cm)
- 300 g di foglie di verza a listarelle
- 1300 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- acqua q.b. per raggiungere 1200 g (opcjonalnie)
- 200 g di farina di mais
- 30 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 30 g di burro a pezzi
- 40 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1301 kJ / 311 kcal
- Białko
- 16.3 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cipollata
1 godz.
Marmitako di polpo
50 min
Jota carnica
1 godz. 5 min
Baccalà all'olio con scarola e pomodorini
1 godz.
Zuppa primaverile
40min
Paparot
1 godz. 5 min
Lenticchie e riso con cipolle (Mujadarrah)
1 godz. 5 min
Zuppa di pesce Maiorchina
45min
Melanzane in salsa di miso (Nasu dengaku)
1 godz.
Paniscia del rubino (risotto alla novarese)
40min
Carote al Marsala
25 min
Baccalà alla portoghese
1sa 10 dk