![Puccia Puccia](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/047ed033-0820-471c-8e30-114337a63fdb/Derivates/35d9baba-cd79-492a-92a0-a550ca300eb7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di carne di maiale a tocchetti (2-3 cm)
- 300 g di foglie di verza a listarelle
- 1300 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- acqua q.b. per raggiungere 1200 g (opcjonalnie)
- 200 g di farina di mais
- 30 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 30 g di burro a pezzi
- 40 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1301 kJ / 311 kcal
- Białko
- 16.3 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Asparagi, riso al Parmigiano e zabaione al limone
1u.
Polenta al formaggio
1u.
Polenta concia alla valdostana
1 Std. 40 Min
Broccoli e salsiccia
30 Min
Cappon magro
4h 30min
Polenta ai porri
1sa 5 dk
Sformato di pane saporito
1 Std. 10 Min
Pasta al forno con seitan e carciofi
1 Std. 10 Min
Acquacotta
50 Min
Fagioli alla contadina
35 Min
Polenta con fonduta di formaggi
1 Std. 15 Min
Riso e verze
1 Std. 10 Min