Wersje kompatybilne
Champignon ripieni con gamberi su crema di curcuma
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 funghi champignon, le cappelle e i gambi, puliti e separati
- 8 code di gambero, pulite e private del filo intestinale
- 2 - 3 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 2 cipollotti, a pezzi
- 30 g di gherigli di noci (conservarne 8 per la decorazione)
- 50 g di prosciutto crudo a listarelle
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di panna da cucina
- 1 cucchiaino di curcuma in polvere
- 1000 g di acqua
- 10 g di glassa di aceto balsamico
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 996 kJ / 128 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tonno in agrodolce
1h
Rotolini di zucchine e salmone
50 Min
Cheesecake alle barbabietole con salmone affumicato
5 godz. 20 min
Cheesecake in vasetto al caprino e curry con gamberi
10 Std.
Linguine con scampi al limone
20min
Cous cous di pesce alla trapanese
3 Std. 30 Min
Stufato di agnello con paprika
50 Min
Baccalà fritto con salsa BBQ (di Sebastiano Rovida)
5 godz. 30 min
Marinatura agli agrumi e pepe rosa
20min
Merluzzo marinato con crema di cavolfiore e zenzero
50 Min
Mango cheesecake
5 godz. 30 min
Funghi champignon ripieni
1h 5min