Wersje kompatybilne
Insalata di granchio e gamberi con maionese allo zenzero
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Maionese allo zenzero
- 300 g di olio di semi di girasole
- 20 g di zenzero a fettine
- 1 uovo
- 1 tuorlo d'uovo
- 1 pizzico di sale
- 10 g di succo di limone, spremuto fresco
Citronette
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 5 g di succo di limone, spremuto fresco
- 2 pizzichi di sale
Cottura dei gamberoni
- 300 g di acqua
- 180 g di code di mazzancolle
Terminare la preparazione
- 80 g di songino
- 200 g di polpa di granchio granciporro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 7217.5 kJ / 1725 kcal
- Białko
- 37.4 g
- Węglowodany
- 5.4 g
- Tłuszcz
- 172.6 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Uova strapazzate con asparagi e gamberi
15p
Insalata mediterranea gamberi e cipolle
45 Min
Insalata di seppioline con salsa di spinaci
30 Min
Carpaccio di manzo marinato alle erbe
2 Std. 15 Min
Coppe di gamberi e fagioli cannellini
30 Min
Insalata di crescione con polpo e gamberi
40 Min
Insalata di scampi esotica in vasetto
30 Min
Capesante al profumo di arancia
1h 10 min
Rotolo di nasello ai gamberi
1óra
Vongole veraci su crostoni di pane
50 Min
Insalata di calamari e pesche
40 Min
Sfoglie di mais con quenelle di baccalà e acciughe
1 Std. 30 Min