![Purea di patate e porri con Brätkügeli Purea di patate e porri con Brätkügeli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/50ED653C-F2AD-474D-AE05-D67A4201F73B/Derivates/88b2e847-e054-4303-916d-69877ff4e284.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Purea di patate e porri
- 300 g di porro, a pezzi
- 700 g di patate a pasta farinosa, pelate, a pezzi (1 cm)
- 300 g di latte
- 1 cucchiaino di sale
- 50 g di burro, a pezzi
- ¼ di cucchiaino di noce moscata in polvere
Salsa con Brätkügeli
- ½ cubetto di dado di carne per brodo (per 0.5 l)
- 150 g di acqua
- 200 g di mezza panna per salse, con 25% di grassi
- 400 g di polpette di salsiccia svizzera
- 1 pizzico di sale + q.b.
- 1 pizzico pepe macinato + q.b.
- 20 g di erba cipollina fresca, tagliata finemente
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2602 kJ / 623 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 43 g
Alternatywne przepisy
Verdure stufate
45 Min
Mousse al cioccolato
3h 20 min
Insalata di verdure in stile Thermomix®
10 min
Condimento alla senape e aceto balsamico
Brak ocen
Zuppa di carote secondo Moro
1 Std. 45 Min
Spezzatino alla zurighese
50 Min
Zuppa di farina alla basileese
1 Std. 10 Min
Minestra di carote e menta
35 min
Salmone con asparagi e grano
40 Min
Muffin al cioccolato e noci
30 min
Biscotti milanesini
3h
Torta di carote
1 Std. 10 Min