Zuppa di patate e lenticchie con speck

Zuppa di patate e lenticchie con speck

3.3 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porzioni

Składniki

  • di olio di oliva
    25 g
  • di porro finemente affettato
    80 g
  • di patate pelate e tagliate in piccoli pezzi
    380 g
  • di porcini secchi ammollati e strizzati
    10 g
  • di acqua
    380 g
  • di dado per brodo vegetale fatto in casa
    1 cucchiaino
    1 cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
  • di speck tirolese tagliato a listarelle sottili
    1 fetta
    1 fetta di prosciutto crudo di Parma, tagliato a listarelle sottili
  • di erba cipollina fresca tagliata finemente
    4 steli

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 322 kcal / 1347 kJ
Białko 9.5 g
Tłuszcz 17.9 g
Węglowodany 32.7 g
Błonnik 4.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...