Risotto alla barbabietola con saltimbocca

Risotto alla barbabietola con saltimbocca

5.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

Risotto
  • di cipolle
    80 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di barbabietole crude pelate, a pezzi (2 cm)
    190 g
  • di olio di oliva
    1 cucchiaio
  • di riso per risotto (cottura: 20 minuti)
    250 g
  • di vino rosso
    100 g
  • di acqua
    400 g
  • di dado di carne per brodo (per 0.5 l)
    2 cubetti
Saltimbocca
  • scaloppine di vitello (ad es. noce, circa 50 g l’una)
    8
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe macinato
    4 pizzichi
  • di salvia fresca (circa 20 g), 8 foglioline di salvia lavate e asciugate
    1 mazzetto
  • di prosciutto crudo (circa 50 g), tagliate a metà
    4 fette
  • di burro chiarificato
    2 cucchiai rasi
Finitura
  • di panna acida
    200 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 664 kcal / 2771 kJ
Białko 32.6 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 57 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...