Petto d'anatra all'uva

Petto d'anatra all'uva

3.5 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 scalogno a pezzi
  • 1 rametto di rosmarino fresco gli aghi lavati e asciugati
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 30 g di burro
  • 1 rametto di salvia fresca le foglioline lavate e asciugate
  • 450 g di anatra (4 petti)
  • 2 limoni, preferibilmente biologici il succo
  • 100 g di vino bianco secco
  • uva bianca (10 acini)
  • uva nera (10 acini)
  • 500 g di brodo di carne bollente (al bisogno)
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 359 kcal / 1502 kJ
Białko 24.5 g
Tłuszcz 25.5 g
Węglowodany 8.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...