![Tacchino con foglie di bietola e funghi Tacchino con foglie di bietola e funghi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/09324E6F-082A-4774-8C94-CEAC98759507/Derivates/7b55cb25-14c2-446d-9179-7721ab85bd56.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di arachidi tostate non salate
- 1 spicchio di aglio
- 1 cipolla a metà
- 10 g di radice fresca di zenzero, pelata
- 1 cucchiaino di senape in grani
-
20
g di olio di arachidi
lub 20 g di olio di semi di colza -
200
g di funghi porcini freschi, puliti e a fette
lub 70 g di funghi porcini secchi, rinvenuti in acqua tiepida per 20 minuti e strizzati - 450 g di petto di tacchino a strisce (2-2,5 cm)
- 500 g di foglie di bietola, da pulire e a strisce (2-2,5 cm)
- 30 g di salsa di soia dolce
- 30 g di nuoc mam (salsa di pesce tailandese)
- ½ dado per brodo di pollo
- 150 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1094 kJ / 261 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di carciofi
35 Min
Baccalà alla Veracruz
1 Std.
Pollo in fricassea
50 Min
Agnello in umido
1h 20min
Petto di pollo al limone in salsa di sedano
35 Min
Agnello al vino
40 Min
Agnello a vapore alla marocchina con cous cous
1 Std.
Tagine di rana pescatrice
1 Std. 5 Min
Polpo al vino rosso
1 Std.
Pollo speziato al limone
40 Min
Pollo alle erbe con insalata di fagioli bianchi e pesto di rucola
1 Std. 15 Min
Pollo Yassa
1 Std.