Szybki dhansak z jagnięciny

Szybki dhansak z jagnięciny

4.8 75 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 5 g liści mięty, świeżych
  • 5 g kolendry, świeżej
  • 500 g jagnięciny pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 2 łyżki przyprawy garam masala
  • 30 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 150 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g dyni piżmowej pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 150 g czerwonej soczewicy, suszonej opłukanej
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 500 g gorącej wody
  • 20 g pasty curry rogan josh
  • 15 g pasty z tamaryndowca
  • 25 g cukru
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 37 g
Kalorie 2096 kJ / 501 kcal
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...