
Urządzenia i Akcesoria
Szybki dhansak z jagnięciny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
liści mięty, świeżych5 g
-
kolendry, świeżej5 g
-
jagnięciny pokrojonej na 2-3 cm kawałki500 g
-
przyprawy garam masala2 łyżki
-
oleju plus dodatkowa ilość do smażenia30 g
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
ząbki czosnku2
-
dyni piżmowej pokrojonej na 2-3 cm kawałki200 g
-
czerwonej soczewicy, suszonej opłukanej150 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
gorącej wody500 g
-
pasty curry rogan josh20 g
-
pasty z tamaryndowca15 g
-
cukru25 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
501 kcal /
2096 kJ
Białko
37 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska