Urządzenia i Akcesoria
Szybki dhansak z jagnięciny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
5 g liści mięty, świeżych
-
5 g kolendry, świeżej
-
500 g jagnięciny pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
2 łyżki przyprawy garam masala
-
30 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
200 g dyni piżmowej pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
150 g czerwonej soczewicy, suszonej opłukanej
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
500 g gorącej wody
-
20 g pasty curry rogan josh
-
15 g pasty z tamaryndowca
-
25 g cukru
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
37 g
Kalorie
2096 kJ /
501 kcal
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ryż kaszmirski
30 min
Wieprzowina stir-fry z warzywami
1 godz. 20 min
Wieprzowina z trawą cytrynową (Kuruma iraichchi) z kokosowymi roti
2 godz.
Curry z kurczaka (Koththu roti)
1 godz. 5 min
Ragout z jagnięciny
1 godz. 10 min
Tagine z jagnięciną
50 min
Kofty z jagnięciny i chutney z mango
3 godz. 10 min
Massaman curry z kurczakiem
1 godz. 40 min
Biryani z jagnięciną
1 godz. 20 min
Korma z owoców morza
40 min
Curry z jagnięciny i papryki (Bhoona Gosht)
1 godz. 15 min
Maślany kurczak (Butter chicken)
1 godz.