Szybki dhansak z jagnięciny
TM6 TM5

Szybki dhansak z jagnięciny

4.8 ( 71 ocen )

Składniki

  • 5 g liści mięty, świeżych
  • 5 g kolendry, świeżej
  • 500 g jagnięciny pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 2 łyżki przyprawy garam masala
  • 30 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 150 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g dyni piżmowej pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 150 g czerwonej soczewicy, suszonej opłukanej
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona
  • 500 g gorącej wody
  • 20 g pasty curry rogan josh
  • 15 g pasty z tamaryndowca
  • 25 g cukru
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
501 kcal / 2096 kJ
Białko
37 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
42 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy