Szybki dhansak z jagnięciny

Szybki dhansak z jagnięciny

4.8 72 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • liści mięty, świeżych
    5 g
  • kolendry, świeżej
    5 g
  • jagnięciny pokrojonej na 2-3 cm kawałki
    500 g
  • przyprawy garam masala
    2 łyżki
  • oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
    30 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    150 g
  • ząbki czosnku
    2
  • dyni piżmowej pokrojonej na 2-3 cm kawałki
    200 g
  • czerwonej soczewicy, suszonej opłukanej
    150 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • gorącej wody
    500 g
  • pasty curry rogan josh
    20 g
  • pasty z tamaryndowca
    15 g
  • cukru
    25 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    30 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 501 kcal / 2096 kJ
Białko 37 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...