Biryani z jagnięciną

Biryani z jagnięciną

4.5 18 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji

Składniki

Biryani z jagnięciny
  • jagnięciny bez ścięgien i białych błonek, pokrojonej na ok. 2 cm kawałki
    750 g
  • jogurtu naturalnego
    200 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    150 g
  • ząbki czosnku
    2
  • masła klarowanego
    60 g
  • imbiru marynowanego
    15 g
  • zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm paski
    230 g
  • kolendry, mielonej
    2 łyżki
  • nasion kardamonu
    ½ łyżeczki
  • wiórków kokosowych
    45 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • kurkumy, suszonej, mielonej
    1 łyżeczka
  • wody
    100 g
  • cynamonu, mielonego
    1 łyżeczka
  • goździków
    ½ łyżeczki
Ryż
  • wody
    1000 g
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • kurkumy, suszonej, mielonej
    1 łyżeczka
  • nasion kardamonu
    1 łyżeczka
  • soli
    1 łyżeczka
  • goździki
    4
  • ryżu basmati
    350 g
  • kolendra, świeża posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 777.2 kcal / 3251.9 kJ
Białko 27.7 g
Tłuszcz 48.7 g
Węglowodany 57.4 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 23.7 g
Sód 884.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...