
Urządzenia i Akcesoria
Biryani z jagnięciną
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
Biryani z jagnięciny
-
jagnięciny bez ścięgien i białych błonek, pokrojonej na ok. 2 cm kawałki750 g
-
jogurtu naturalnego200 g
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
ząbki czosnku2
-
masła klarowanego60 g
-
imbiru marynowanego15 g
-
zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm paski230 g
-
kolendry, mielonej2 łyżki
-
nasion kardamonu½ łyżeczki
-
wiórków kokosowych45 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
kurkumy, suszonej, mielonej1 łyżeczka
-
wody100 g
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
-
goździków½ łyżeczki
Ryż
-
wody1000 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
kurkumy, suszonej, mielonej1 łyżeczka
-
nasion kardamonu1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
goździki4
-
ryżu basmati350 g
-
kolendra, świeża posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
777.2 kcal /
3251.9 kJ
Białko
27.7 g
Tłuszcz
48.7 g
Węglowodany
57.4 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
23.7 g
Sód
884.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska