Chicken Strips with Creamy Tomato Sauce and Basmati Rice

Chicken Strips with Creamy Tomato Sauce and Basmati Rice

4.1 13 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

Chicken and Creamy Tomato Sauce
  • pistachio nuts, unsalted, shelled
    30 g
  • onion quartered
    70 g
  • garlic clove (opcjonalnie)
    1
  • extra virgin olive oil plus 1 tsp
    20 g
  • fresh basil leaves
    15 g
  • tinned chopped tomatoes
    400 g
  • fine sea salt
    1 ½ - 2 tsp
  • caster sugar
    1 pinch
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • chicken breast fillets, skinless cut in strips (1 cm thick)
    800 g
  • fine sea salt to taste
  • ground black pepper to taste
Basmati Rice
  • water
    1300 g
  • fine sea salt
    1 tsp
  • extra virgin olive oil
    25 g
  • basmati rice
    300 g
Finalisation
  • mascarpone
    250 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 495 kcal / 2071.2 kJ
Białko 30.7 g
Tłuszcz 28.2 g
Węglowodany 23.8 g
Błonnik 7.6 g
Tłuszcz nasycony 12.3 g
Sód 892.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...