Chicken à la king

Chicken à la king

3.9 52 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    2 sprigs
  • water
    1000 g
  • brown onion cut into quarters
    150 g
  • Chicken stock paste to taste (see Tips)
    2 - 3 tsp
  • chicken tenderloins cut into halves
    500 - 600 g
  • salted butter cut into pieces
    100 g
  • button mushrooms cut into quarters
    200 g
  • red capsicum cut into thin slices (5 mm)
    ½
  • green capsicum cut into thin slices (5 mm)
    ½
  • gluten free flour (see Tips)
    2 tbsp
  • ground paprika
    ½ tsp
  • sherry
    50 g
  • thickened cream
    200 g
  • ground black pepper
    2 pinches

Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 267.9 mg
Białko 38.8 g
Kalorie 2408.3 kJ / 573.4 kcal
Tłuszcz 41.9 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 27.8 g
Węglowodany 9.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...