![Züri-Gschnätzlets Züri-Gschnätzlets](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ebe2df96-bdfc-4374-81b1-243c61b80fda/Derivates/d6f1f350-e151-4b5d-b4bf-8e954ced4af7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 20 g Bratbutter
- 600 g Kalbsfleisch, geschnetzelt
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 15 g Mehl
- 120 g Wasser
- 250 g Champignons, frisch, in Scheiben
- 1 Rindsbouillonwürfel (für 0,5 l)
- 50 g Weisswein, trocken
- 1 ½ EL Maisstärke (z. B. Maizena)
- 100 g Vollrahm
- 1 Prise Pfeffer, nach Belieben
- ½ Bund Peterli, Blätter abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1411 kJ / 338 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Bündner Gerstensuppe
55min
Peperoni-Poulet-Geschnetzeltes zu Bandnudeln
40min
Stroganoff
45min
Riz Casimir
45min
Rindsvoressen
1 Std. 50 Min
Ghackets mit Hörnli
30min
Kalbsrahmgulasch mit Steinpilzen
1 godz. 30 min
Poulet mit Spargeln und Reis an Weisswein-Specksauce
45min
Fleischbällchen mit Kartoffelstock
1 Std.
Poulet-Piccata auf Ratatouille
40min
Poulet mit Zucchetti-Karotten-Reis
45min
Bratwurst mit Zwiebelsauce und Ofengemüse
45min