Chili con carne

Chili con carne

4.2 105 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 Portionen

Składniki

  • Chili, frisch halbiert, entkernt
    1
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    2
  • pflanzliches Öl
    30 g
  • Peperoni, gemischt (350 g), geviertelt
    2
  • Rindshackfleisch
    400 g
  • Rotwein
    100 g
  • Wasser
    50 g
  • Tomatenpurée
    50 g
  • geschälte, gehackte Tomaten, aus der Dose (400 g)
    1 Dose
  • Kidneybohnen, aus der Dose abgetropft
    400 g
  • Zuckermais, aus der Dose (Abtropfgew. 140 g), abgetropft
    1 Dose
  • Lorbeerblätter, frisch
    2
  • Fleischbouillonwürfel (für 0,5 l)
    1 Würfel
    1 geh. TL Fleischbouillonextrakt
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer, gemahlen
    ½ TL
  • Cayennepfeffer, gemahlen
    1 - 2 Prise
  • Crème Fraîche, mit 30 % Fettgehalt
    6 TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 364.1 kcal / 1523.2 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 20.5 g
Węglowodany 26.1 g
Błonnik 5.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...