Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Chili, frisch, halbiert, entkernt
- 1 Zwiebel, halbiert
- 2 Knoblauchzehe
- 30 g pflanzliches Öl
- 2 Peperoni, gemischt (350 g), geviertelt
- 400 g Rindshackfleisch
- 100 g Rotwein
- 50 g Wasser
- 50 g Tomatenpurée
- 1 Dose geschälte, gehackte Tomaten, aus der Dose (400 g)
- 2 Dosen Kidneybohnen, aus der Dose (à 400 g), abgetropft
- 1 Dose Zuckermais, aus der Dose (Abtropfgew. 140 g), abgetropft
- 2 Lorbeerblätter, frisch
-
1
Würfel Fleischbouillonwürfel (für 0,5 l)
lub 1 geh. TL Fleischbouillonextrakt - 1 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer, gemahlen
- 1 - 2 Prise Cayennepfeffer, gemahlen
- 6 TL Crème Fraîche, mit 30 % Fettgehalt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1517 kJ / 362 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 11.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schnelles Thai-Curry mit Poulet
40 min
Risotto Bolognese
45min
Penne mit Tomaten, Schinken und scharfer Salami
45min
Peperoni-Poulet-Geschnetzeltes zu Bandnudeln
40 min
Griechischer Eintopf
45min
Hackfleischbällchen mit Tomatensauce
45min
Guacamole
5 Min
Bolognese Sauce
3 Std. 15 Min
Chinesische Nudeln mit Gemüse und Schweinefilet
50min
Spaghetti Bolognese
40 min
Gulaschsuppe
1 godz. 5 min
Spaghetti alla Carbonara
30 Min