Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti an Tomaten-Speck-Sauce
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen
Składniki
-
Zwiebeln in Vierteln (1 Zwiebel)150 g
-
Knoblauchzehen2
-
Olivenöl30 g
-
Speck, gewürfelt (5 mm)200 - 300 g
-
Tomatenpurée20 g
-
gehackte Tomaten, aus der Dose400 g
-
Wasser500 - 600 g
-
1 TL Paprika edelsüssPaprika, geräuchert, gemahlen1 TL
-
feinkörniges Salz1 TL
-
schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen½ TL
-
Spaghetti mittlere Dicke350 g
-
Parmesan Späne zum Garnieren
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
13.6 g
Kalorie
1247 kJ /
298 kcal
Tłuszcz
15.2 g
Węglowodany
26.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Preiswert kochen
10 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Wurst-Käse-Salat
10 Min
Älpler Magronen
45 Min
Hörnlisalat
30 Min
Spaghetti mit Landjäger-Bolognese
30 Min
Bolognese Sauce
3 Std. 15 Min
Kartoffelsalat
1 Std. 5 Min
Hörnlisalat
35 Min
Peperoni-Poulet-Geschnetzeltes zu Bandnudeln
40 Min
Bratwurst mit Zwiebelsauce und Ofengemüse
45 Min
Teigwaren mit Thonsauce
30 Min
Ghackets mit Hörnli
30 Min
Gschwellti (Gekochte Kartoffeln)
30 Min