Agnello al curry indiano

Agnello al curry indiano

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • di cipolle tagliate a metà
    250 g
  • spicchi di aglio
    2
  • peperoncini, secchi rossi
    3 - 4
  • di olio di oliva
    2 cucchiai
  • di cosciotto d'agnello disossato, a cubetti (4 cm)
    800 g
  • di curcuma, in polvere secca
    1 cucchiaino
  • di garam masala
    1 cucchiaio
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe macinato
    3 pizzichi
  • di brodo vegetale
    250 g
  • di patate a pezzi (3 cm)
    400 g
  • di fagiolini verdi, freschi a pezzi
    250 g
  • di miele
    1 cucchiaino
  • di succo di limone
    1 cucchiaio
  • di aneto fresco le foglie lavate e asciugate
    4 rametti

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 482 kcal / 2021 kJ
Białko 43 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...