![Agnello al curry indiano Agnello al curry indiano](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/789F9CE6-9A33-4325-89A1-5B3964A53094/Derivates/6E276077-FB50-47FA-98C6-497968482E75.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di cipolle, tagliate a metà
- 2 spicchi di aglio
- 3 - 4 peperoncini, secchi, rossi
- 2 cucchiai di olio di oliva
- 800 g di cosciotto d'agnello, disossato, a cubetti (4 cm)
- 1 cucchiaino di curcuma, in polvere, secca
- 1 cucchiaio di garam masala
- 1 cucchiaino di sale
- 3 pizzichi di pepe macinato
- 250 g di brodo vegetale
- 400 g di patate, a pezzi (3 cm)
- 250 g di fagiolini verdi, freschi, a pezzi
- 1 cucchiaino di miele
- 1 cucchiaio di succo di limone
- 4 rametti di aneto fresco, le foglie lavate e asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2021 kJ / 482 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Porridge con mela, banana e datteri
10 Min
Zuppa di lenticchie in versione orientale
30 Min
Zuppa di barbabietole
45min
Dhal
40 Min
Lasagne classiche
2h 5min
Pollo alla pechinese
Brak ocen
Involtini estivi
30 Min
Petto d'anatra in salsa di zenzero e arance, purè di patate e fagiolini
1 Std. 10 Min
Salsa per pizza
35min
Dip di formaggio fresco ed erbe aromatiche
10 Min
Bocconcini di pesce con salsa tartara
50 Min
Torta di mele facile
45min