Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g cebuli dymki, bez szczypioru, pokrojonej na kawałki
- 2 ząbki czosnku
-
160
g sera gorgonzola, pokrojonego na kawałki
lub 160 g sera z niebieską pleśnią, np. lazur, pokrojonego na kawałki - 160 g majonezu
- 100 g śmietany UHT, 18% tłuszczu
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 12504 kJ / 2988 kcal
- Białko
- 56.4 g
- Węglowodany
- 8.4 g
- Tłuszcz
- 303.6 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fondue z serów pleśniowych z grissini i gruszkami
25min
Oliwa cytrynowo-rozmarynowa
2h 20min
Pikantne aïoli
15min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5 min
Czeska pasta piwna
1h 10min
Sos serowy roquefort
20min
Sos miodowo-musztardowy
10min
Oliwa bazyliowa
20min
Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami
30 min
Sos serowy Mornay
10min
Sos z sera cheddar
20min
Tzatziki
15min