Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Füllung
- 50 g Schalotten
- 4 Stängel Petersilie, abgezupft
- 1 rote Chilischote, frisch, halbiert, entkernt
- 3 Knoblauchzehen
- 30 g Butter
- ½ TL Kräuter der Provence
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 100 g Roggenbrot, in Stücken (2 cm)
- 400 g Kidneybohnen, abgetropft
- 1 Ei
Strudel und Fertigstellung
- 1 Pck. Filoteig (250 g, 10 Blätter à 30 x 31 cm), z.B. von Tante Fanny
- Kondensmilch zum Bestreichen
- Kräuter der Provence zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1992 kJ / 476 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 13.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bohnenlaibchen mit Paprikaragout (vegan)
50 min
Bohnen-Burger (vegan)
1h 20min
Gebratene Kräuterpolenta auf Ratatouille (vegan)
1h
Kichererbsen-Tomaten-Puffer
30 Min
Vegetarische persische Bohnenpatties
1h 40 min
Linsen mit Tiroler Knödeln (vegan)
1h 15 min
Bohnen-Feta-Burger
1h 40 min
Gemüsegulasch mit gefüllten Couscousbällchen
45 min
Couscous-Taler mit Cranberrys
1h
Black Bean Pattie
30 Min
Kartoffel-Mandel-Taler mit Bohnen und Tomatensauce
50 min
Avocado-Linsen-Bratlinge mit Sour Cream
1 Std. 10 Min