Tomaten-Bulgur-Pfannkuchen

Tomaten-Bulgur-Pfannkuchen

4.3 38 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 Portionen

Składniki

Pfannkuchen
  • Haselnüsse
    20 g
  • Wasser
    1200 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    ½ geh. TL
    ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Bulgur
    80 g
  • Tomatensaft
    500 g
  • Eier
    4
  • Mehl
    280 g
  • Backpulver
    1 TL
  • Sesamöl
    10 g
  • Salz
    1 gestr. TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Öl zum Braten
Füllung und Fertigstellung
  • Datteln, entsteint
    30 g
  • Minze ohne Stiele
    ½ Bund
  • Petersilie ohne Stiele
    ½ Bund
  • Cherry-Tomaten halbiert
    300 g
  • Zitronensaft
    30 g
  • Oliven, grün, entsteint halbiert
    100 g
  • Salz
    ½ TL
  • Zucker
    1 Prise
  • Curry
    1 TL
  • Pfeffer
    1 Prise
  • Feta grob zerkrümelt
    200 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 28 g
Kalorie 3165 kJ / 756 kcal
Tłuszcz 35 g
Błonnik 8.7 g
Węglowodany 78 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...