![Paprika-Oliven-Tortilla Paprika-Oliven-Tortilla](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9343e460-140e-4229-8caa-b33516e93ad5/Derivates/1f66302d-a9df-4caf-b9c2-dabd536f1681.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 2 ¼ TL Salz
- 600 g Erdäpfel, festkochend, geschält, in 5 cm Stücken
- 10 g Olivenöl, etwas mehr zum Einfetten
- 70 g Zwiebeln, halbiert
- 100 g rote Paprika, in Stücken
- 80 g schwarze Oliven, entkernt, abgetropft
-
1
EL Basilikum, frisch
lub 1 TL Basilikum, getrocknet - ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 6 Eier
- 150 g Feta, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1265 kJ / 302 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Quiche mit Spinat und Gorgonzola
1 Std.
Tomatentarte à la Provence
55 min
Spinat-Gorgonzola-Quiche
1h 15 min
Parmesan-Tarte mit roher Tomatensauce
1 godz. 30 min
Porree-Feta-Tarte
2h
Kartoffel-Spinat-Pizza
1h 5min
Quiche mit Kräuterseitlingen
1h 45min
Paprika-Ricotta-Quiche
2h
Paprika-Feta-Tarte
1 Std.
Spanische Erdäpfeltortilla
50 min
Blätterteig-Gorgonzola-Quiche
1 Std.
Vegetarische Quiche mit Spinat und Paprika
1h 15 min