Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 150 g de leche entera
- 5 g de levadura seca
- 1 cda de azúcar
- 280 g de harina de trigo
- 55 g de mantequilla sin sal, en trozos
- 1 yema de huevo
- 1 cdita de sal
Relleno
- 400 g de agua
- 4 huevos
- 500 g de acelga, fresca, en trozos
- 60 g de cebolla cambray, en rebanadas
- 30 g de aceite vegetal
- 1 cdita de sal
- 50 g de mezcla de hierbas frescas, (p. ej. hojas de perejil, eneldo, estragón, etc.), sólo las hojas
- 150 g de queso crema
- ½ cdita de pimienta negra molida
- harina de trigo, para espolvorear
- 1 huevo, batido
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 1512.5 kJ / 361.5 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 37.4 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 430 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta de jamón, queso y tomate
1 godz. 10 min
Tarta soufflé de espinaca
1h
Tarta integral de calabaza, choclo y queso
1h 40min
Tarta salada de calabaza y espinacas
1 godz. 20 min
Quiche de zapallito italiano
1 godz. 10 min
Mantecados o Miguelitos
2 godz. 10 min
Anillos dulces
40 min
Empanadas de pollo
2h 30min
Panecillos suaves de yogur y fruta
1 Std. 50 Min
Pastafrola de naranja
3h
Empanadas de verdura
1 Std. 50 Min
Ñoquis de zanahoria con crema de zapallito italiano
1 godz. 45 min