Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almíbar
- 60 g de agua
- 80 g de azúcar
- 10 g de zumo de limón
Bizcocho plancha
- 4 huevos
- 120 g de azúcar
- 120 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
Pasta de almendra
- 100 g de almendra molida
- 100 g de azúcar glas (y un poco más para espolvorear)
- 20 g de clara de huevo
- 6 - 8 gotas de colorante alimentario verde
Merengue suizo
- 4 claras de huevo
- 200 g de azúcar
- 1 pellizco de sal
- 3 - 4 gotas de zumo de limón
Crema de mantequilla
- 350 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 120 g de leche
- 120 g de azúcar glas
Montaje
- 1000 g de fresas limpias y secas (reserve 2 con rabillo para decorar)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1972 kJ / 429 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 48.4 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fraisier
4h
Tarta de primavera
10óra
Crema de lima
2 godz. 20 min
Tarta helada de dulce de leche condensada
9 Std.
Cremadillos
3 Std. 50 Min
Charlota de albaricoques con crema de limón
13 Std.
Bomba de chocolate
4h
Tarta de requesón y fresas
6h 20min
Cheesecake de natillas y merengue
1 godz. 30 min
Macarons
2h 30min
Tarta Selva Negra (schwarzwälder Kirschtorte)
2 godz. 10 min
Profiteroles
2h