Wersje kompatybilne
Paris-Brest con muselina de praliné de almendra
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa choux
- 90 g de leche
- 100 g de agua
- 75 g de mantequilla
- 1 pellizco de sal
- ½ cucharadita de azúcar
- 120 g de harina de repostería
- 3 huevos
- 2 - 3 cucharadas de granillo de almendra cruda
Muselina de praliné de almendra
- 150 g de azúcar
- 10 g de agua
- 50 g de almendras crudas sin piel
- 250 g de leche
- 30 g de maicena
- 1 huevo
- 1 yema de huevo
- 150 g de mantequilla en trozos (a temperatura ambiente)
Montaje
- 1 cucharada de azúcar glas para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1564 kJ / 374 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 31.2 g
- Tłuszcz
- 25.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.3 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 64.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bambas de nata
1 Std. 50 Min
Crema pastelera
10min
Tarta Sacher
3 Std.
Pasta de almendra
5 Min
Cupcakes de tiramisú
1h
Tartaletas de almendra con crema de naranja
2h
Amaretti
1 Std. 20 Min
Bundt cake de especias
2h
Galette des Rois
1h
Baumkuchen con cobertura de chocolate
3 Std.
Bundt cake de chocolate
2h
Brazo de gitano
3 Std.