Wersje kompatybilne
Paris-Brest con muselina de praliné de almendra
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa choux
- 90 g de leche
- 100 g de agua
- 75 g de mantequilla
- 1 pellizco de sal
- ½ cucharadita de azúcar
- 120 g de harina de repostería
- 3 huevos
- 2 - 3 cucharadas de granillo de almendra cruda
Muselina de praliné de almendra
- 150 g de azúcar
- 10 g de agua
- 50 g de almendras crudas sin piel
- 250 g de leche
- 30 g de maicena
- 1 huevo
- 1 yema de huevo
- 150 g de mantequilla en trozos (a temperatura ambiente)
Montaje
- 1 cucharada de azúcar glas para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1564 kJ / 374 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 31.2 g
- Tłuszcz
- 25.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.3 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 64.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta San Marcos
4h
Milhojas de crema y toffee
2h 30 min
Cannelés
26 godz.
Crema pastelera
10 min
Masa choux
2h
Tarta Saint-Honoré
3h
Almoixàvenas
1h 30min
Coca de hojaldre con crema catalana y gelatina de moscatel (Cataluña)
3u. 50min
Cremadillos
3u. 50min
Bomba de chocolate
4h
Canutillos de crema
3h
Trenza glaseada de crema y frutos secos
4 Std. 10 Min