Urządzenia i Akcesoria
Rosquillas marroquíes (sfenj)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
10 unidades
Składniki
-
250 g de agua
-
1 cucharadita colmada de levadura de panadería deshidratada, (8 g)20 g de levadura prensada fresca
-
400 g de harina
-
1 cucharadita sal
-
aceite de oliva para freír
-
azúcar glas para espolvorear
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 unidad
Białko
5 g
Kalorie
822 kJ /
196 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Marruecos
10 Przepisów
Hiszpania
Hiszpania
Może spodoba Ci się również...
Roscos de vino
45min
Polvorones de limón
13h
Tortillas canarias de carnaval
45min
Bollos de aguardiente (sin azúcar)
1h 30min
Rosquillas
30min
Tarta de galletas y zanahoria
5h 15min
Bizcocho con fresas y nata
2h
Rosquillas (sin azúcar)
45min
Pestiños borrachuelos
50min
Bizcocho turco de té (cayli kek)
1h
Xuxos de crema
1h 30min
Tarta de piña al revés
40min