Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de agua
-
20
g de levadura prensada fresca
lub 1 cucharadita colmada de levadura de panadería deshidratada (8 g) - 400 g de harina
- 1 cucharadita sal
- aceite de oliva para freír
- azúcar glas para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 822 kJ / 196 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosquillas de batata (Kuih keria) - Malasia
2h 20min
Roscos de vino
45 min
Cuernos de gacela
1 godz. 30 min
Pastelitos criollos de dulce de membrillo
3óra 30p
Pestiños borrachuelos
50min
Bizcocho de naranja sanguina y miel
3h
Salsa agridulce de verduras
9h
Pestiños andaluces
1h
Xuxos de crema
1 godz. 30 min
Roscos chiclaneros
1h
Bizcochos borrachos
1 godz. 5 min
Rosquillas
30 min.