Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hojaldre
- 1 lámina de masa de hojaldre (aprox. 2-3 mm de grosor)
- 1 huevo batido (para pintar)
Masa choux
- 150 g de agua
- 80 g de mantequilla en trozos
- 1 pellizco de sal
- 10 g de azúcar
- 120 g de harina de repostería
- 3 huevos
Crema chiboust
- 500 g de leche
- 60 g de harina de repostería
- 6 yemas de huevo
- 250 g de azúcar
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 4 hojas de gelatina (hidratadas 5 minutos en agua fría) escurridas
- 4 claras de huevo
- 1 pellizco de sal
Caramelo
- 250 g de azúcar
- 100 g de agua
- 100 g de glucosa
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2043 kJ / 489 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 70.7 g
- Tłuszcz
- 18.7 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortilla Alaska
1h 15min
Crema pastelera
10min
Mierensinas
1h 10min
Árbol de choux (Croquembouche)
2h
Carbayones
1h 25min
Cañas de nata
30min
Tronco de Navidad
8h 30min
Tejas de almendra
12 godz. 50 min
Brazo de gitano con frambuesas
1h 20min
Brazo de gitano nevado con frambuesas
25h 40min
Tarta Selva Negra (schwarzwälder Kirschtorte)
2 Std. 10 Min
Brazo de gitano
3h