Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hojaldre
- 1 lámina de masa de hojaldre (aprox. 2-3 mm de grosor)
- 1 huevo batido (para pintar)
Masa choux
- 150 g de agua
- 80 g de mantequilla en trozos
- 1 pellizco de sal
- 10 g de azúcar
- 120 g de harina de repostería
- 3 huevos
Crema chiboust
- 500 g de leche
- 60 g de harina de repostería
- 6 yemas de huevo
- 250 g de azúcar
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 4 hojas de gelatina (hidratadas 5 minutos en agua fría) escurridas
- 4 claras de huevo
- 1 pellizco de sal
Caramelo
- 250 g de azúcar
- 100 g de agua
- 100 g de glucosa
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2043 kJ / 489 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 70.7 g
- Tłuszcz
- 18.7 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta San Marcos
4 Std.
Crema pastelera
10min
Tortilla Alaska
1 Std. 15 Min
Cremadillos
3h 50 min
Mierensinas
1h 10 min
Carolinas
50 Min
Paris-Brest con muselina de praliné de almendra
2h
Pastel vasco (Gateau basque)
3h 10min
Canutillos de crema
3 Std.
Tarta Selva Negra (schwarzwälder Kirschtorte)
2ωρ. 10 λεπτ.
Trenza glaseada de crema y frutos secos
4u. 10min
Brazo de gitano
3 Std.