Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 3 EL Olivenöl
- 1 TL Butter, weich
- 400 g Blattspinat, TK, aufgetaut, leicht ausgedrückt
- 200 g Cherry-Tomaten, halbiert
- 1 Prise Zucker
- 1 TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 1 Dose Kichererbsen (Abtropfgew. 425 g), abgetropft
- 2 Stücke Zanderfilet, ohne Haut (à 150 g)
- 2 Prisen Kreuzkümmel, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2709 kJ / 645 kcal
- Białko
- 51 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 24 g
Alternatywne przepisy
Gedämpfte Asia-Forellen auf Spinat
40 min
Seeteufel-Medaillons mit Fenchelsauce
1 Std. 10 Min
Tintenfisch mit Tomaten und Zuckerschoten
25 Min
Zanderfilets mit Maiskorn-Polenta
1 Std. 5 Min
Fischfilet mit Brokkoli, Reis und Dillsauce
45 min
Gewürz-Zander mit Topinambur-Kartoffel-Gemüse
45 min
Gedämpfter Kabeljau
35 min
Fischfilet mit Tomatengemüse
45 min
Kabeljau mit Sahnekartoffeln und Blattspinat
45 min
Kabeljau mit Orangenbutter und Kartoffeln
45 min
Kabeljau in Senfsauce
40 min
Mediterrane Fischfilets mit Gemüse
40 min