Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Gruyère Käse, in Stücken
- 180 g Äpfel, geschält, geviertelt
- 800 g Gemüsezwiebeln, in Stücken
- 20 g Butter
- 10 g Öl
- 120 g Bacon, in feinen Streifen
- 200 g Cidre
- 700 g Wasser
-
1 ½
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 2 Lorbeerblätter
- 3 Stängel Majoran
- ¼ TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 1 Bund Schnittlauch, in Röllchen
- 4 Prisen Muskat, frisch gerieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1560 kJ / 372 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blumenkohl-Curry-Suppe
45min
Erbsencremesuppe
25 Min
Cremige Kohlsuppe mit Schinken und Balsamico
30min
Sauerkraut-Eintopf
35min
Waldorfsalat
30min
Grüne Blumenkohlsuppe
30min
Blumenkohl-Möhren-Suppe mit Würstchen
40min
Knoblauchsuppe mit Hackfleischklößchen
50min
Erbsen-Krabben-Suppe
35min
Käsesuppe
35min
Blumenkohlsuppe
40min
Wirsingcremesuppe mit Weißwein
45min