Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Schalotten
- 100 g Tomaten, halbiert
- 450 g rote Paprika, in Stücken
- 10 g Rapsöl
- 300 g Wasser
-
1
Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
lub 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - ½ TL Salz und etwas mehr
- ¼ Pfeffer und etwas mehr
- 1 TL Thymian, getrocknet
- 500 g Kartoffeln, gewürfelt
- 1 Porreestange (120 g), in dünnen Ringen
- 700 g Rotbarschfilets, gewürfelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1496 kJ / 357 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 8 g
Alternatywne przepisy
Lachs mit Wirsing und Kartoffeln
50 min.
Fischsuppe mit Gemüse
35min
Zanderfilets mit Maiskorn-Polenta
1h 5 min.
Schollenfiletröllchen im Gemüsebett
1h
Zander mit Spinat
30min
Edelfischragout
35min
Fisch mit Fenchelgemüse an Orangensauce
45 min.
Mediterraner Fencheleintopf mit Fisch
50 min.
Fischfilet mit Selleriepüree und Kapern-Zitronen-Sauce
45 min.
Fischfilet mit Tomatengemüse
45 min.
Kabeljau mit Sahnekartoffeln und Blattspinat
45 min.
Kabeljau in Senfsauce
40 min.