Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Seelachsfilets (à 200 g)
- 2 - 3 Prisen Salz
- 2 - 3 Prisen Pfeffer
- 15 g Zitronensaft
- 50 g Parmesan, in Stücken
- 1 EL Oregano
- 40 g Zwiebeln, halbiert
- 30 g Toastbrot
- 30 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft, Öl aufgefangen
- 50 g Tomatenmark
- 500 g Wasser
- 400 g gemischtes Gemüse (z.B. Paprika, Zucchini, Aubergine, Pilze), in mundgerechten Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 976 kJ / 233 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paprika-Tomaten-Kabeljau mit Reis
50 min
Lachs mit Gemüse-Couscous
40 Min
Kabeljau mit Olivenkruste und Ofengemüse
1h
Balsamico-Lachs mit Zucchininudeln
25 min
Zander mit Spinat
30 min
Seelachs mit Kaiserschoten und Kräuteröl
45 Min
Seezungenröllchen
50 min
Schollenfiletröllchen im Gemüsebett
1h
Fischfilet mit Tomatengemüse
45 Min
Seebarsch mit Kräuter-Tomaten-Sauce
1h
Zander mit Gemüse-Kruste auf Blumenkohlpüree
40 Min
Kräutergarnelen mit Spitzpaprika
1h