Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Seelachsfilets (à 200 g)
- 2 - 3 Prisen Salz
- 2 - 3 Prisen Pfeffer
- 15 g Zitronensaft
- 50 g Parmesan, in Stücken
- 1 EL Oregano
- 40 g Zwiebeln, halbiert
- 30 g Toastbrot
- 30 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft, Öl aufgefangen
- 50 g Tomatenmark
- 500 g Wasser
- 400 g gemischtes Gemüse (z.B. Paprika, Zucchini, Aubergine, Pilze), in mundgerechten Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 976 kJ / 233 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paprika-Tomaten-Kabeljau mit Reis
50min
Kabeljau mit Blumenkohlpüree
50min
Seebarsch mit Kräuter-Tomaten-Sauce
1 godz.
Schollenfiletröllchen im Gemüsebett
1 godz.
Zander mit Spinat
30min
Edelfischragout
35 min
Balsamico-Lachs mit Zucchininudeln
25min
Fischfilet mit Tomatengemüse
45 min
Lachs mit Gemüse-Couscous
40 min
Lachs im Päckchen
40 min
Lachsbällchen auf Spinatrahm
45 min
Lachs mit Spinathaube auf Tomatensugo
45 min