Bärlauchsuppe mit Lachs

Bärlauchsuppe mit Lachs

4.6 163 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Weizenknäckebrot mit Sesam
    2 Scheiben
  • Chiliflocken
    1 TL
  • Fleur de Sel
    2 Prisen
  • Olivenöl und etwas mehr für den Einlegeboden
    2 TL
  • frisches Lachsfilet mit Haut
    400 g
  • Salz
    2 TL
  • Schalotten
    60 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Kartoffeln in Stücken
    150 g
  • Butter
    30 g
  • Gemüsefond
    750 g
  • Sahne
    250 g
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Bärlauch in Streifen
    100 g
  • Zitronensaft
    1 - 2 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 519 kcal / 2175 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 40 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...