Urządzenia i Akcesoria
Wegański torcik na zimno z brzoskwiniami i malinami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
12 kawałków
Składniki
Spód
-
100 g migdałów, blanszowanych bez skórki
-
50 g moreli suszonych, bez pestek
-
100 g oleju kokosowego twardego, pokrojonego na kawałki
-
100 g syropu z agawy
-
30 g amarantusa, ekspandowanego
-
30 g wiórków kokosowych
Nadzienie brzoskwiniowe
-
200 g cukru
-
½ laski wanilii pokrojonej na kawałki
-
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej
-
450 g brzoskwiń, z puszki pokrojonych na kawałki, odsączonych z zalewy
-
4 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
800 g miękkiego tofu odsączonego, pokrojonego na kawałki
-
200 g margaryny, wegańskiej miękkiej, pokrojonej na kawałki
-
4 łyżeczki agaru (10 g)
-
30 g skrobi kukurydzianej
Polewa malinowa
-
70 g cukru
-
500 g malin, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
100 g soku brzoskwiniowego lub zalewy zachowanej z puszki brzoskwiń
-
14 g czerwonej glazury żelowej, w proszku, niesłodzonej wegańskiej, np. Biovegan (1 op.)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
31.9 mg
Białko
10.5 g
Kalorie
2057.3 kJ /
491.4 kcal
Tłuszcz
28.5 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
11.4 g
Węglowodany
51.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
POTRAWY WEGAŃSKIE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kotlety sojowe
40 min
Sernik z tofu (tofurnik)
4 godz. 40 min
Pączki wegańskie z batatem
2 godz. 40 min
Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki
8 godz. 30 min
Tort z bitą śmietaną, truskawkami i malinami
2 godz. 40 min
Veganisu z espresso i migdałami
6 godz.
Weganella-wegańska mozarella
6 godz. 20 min
Tort waniliowo-migdałowy
3 godz.
Tiramisu bez laktozy
12 godz. 40 min
Burger grzybowo-jaglany
2 godz. 30 min
Wegański szarpaniec
7 godz. 10 min
Gofry wegańskie z kokosową śmietanką
55 min