Burger grzybowo-jaglany

Burger grzybowo-jaglany

4.6 33 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
5 sztuk

Składniki

  • 25 - 30 g grzybów, suszonych np. podgrzybków, borowików
  • 500 g wrzącej wody
Sos pomidorowo-śliwkowy
  • 150 g wody
  • 70 - 80 g śliwek suszonych, bez pestek
  • 300 g krojonych pomidorów, z puszki
    300 g pomidorów, bez skóry, pokrojonych na kawałki
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • ½ łyżeczki bazylii, suszonej
  • ½ łyżeczki oregano, suszonego
Burger grzybowo-jaglany
  • 10 g koperku, świeżego tylko liście
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 - 40 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
  • 50 g sera gouda pokrojonego na kawałki
  • 140 g kaszy jaglanej
  • 25 g masła klarowanego
    25 g masła
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 - 2 ½ łyżeczki sosu sojowego
  • 45 g mąki pszennej
  • 5 bułek do burgerów
  • 5 liści sałaty masłowej
  • rukola do podania
  • liście szpinaku baby, świeże do podania
  • rzodkiewki pokrojone w 2 mm plastry, do podania

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 515.1 kcal / 2155.3 kJ
Białko 16.6 g
Tłuszcz 12.5 g
Węglowodany 86 g
Błonnik 7.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...