Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 - 1000 g di olio di semi di arachidi + q.b.
- 60 g di burro a pezzi
- 250 g di latte
- 40 g di lievito di birra fresco
- 50 g di zucchero
- 4 tuorli
- 500 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 pizzico di sale
- 250 g di confettura di albicocche
- 1 cucchiaino di Rum (opcjonalnie)
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1117 kJ / 267 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta foresta nera
3ч.
Torta Saint Honoré all'italiana
22h
Pane al latte
2ч. 20 мин.
Casunziei all'ampezzana
1ч. 30 мин.
Éclaires al cioccolato
4 Std. 50 Min
Torta Diplomatica
3ч.
Girelline alla crema e cioccolato (di Luca Montersino)
6h
Cannoncini alla crema
3ч.
Bomboloni al forno
3h 35min
Bignè al cioccolato
3ч.
Krapfen con crema pasticcera
4 godz. 20 min
Bignè con crema pasticcera
3ч.