Panettone al cioccolato e arancia

Panettone al cioccolato e arancia

3.3 112 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
1000 g

Składniki

Lievitino
  • 100 g di acqua
  • 10 g di lievito di birra disidratato
  • 1 cucchiaino di zucchero
  • 125 g di farina manitoba
Impasto per panettone
  • 50 g di scorza di arancia candita
  • 50 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi (1-2 cm)
  • 50 g di cioccolato al latte a pezzi (1-2 cm)
  • 250 g di farina manitoba + q.b.
  • 10 g di lievito di birra disidratato
  • 100 g di zucchero
  • 3 uova di cui 1 leggermente sbattuto
  • 50 g di latte
  • 1 pizzico di sale
  • 15 g di liquore all'arancia
  • 50 g di burro a temperatura ambiente e a pezzi (1-2 cm)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 132 kcal / 552 kJ
Białko 3.4 g
Tłuszcz 6.8 g
Węglowodany 15.3 g
Błonnik 1.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...