Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di mandorle pelate dolci
- 50 g di mandorle pelate amare
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 300 g di zucchero
- 3 albumi a temperatura ambiente
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 975 kJ / 233 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 41.5 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
Alternatywne przepisy
Cantucci
1h 50min
Torrone morbido
6 Std. 20 Min
Biscotti di Basilea
1h 50min
Pabassinas di Mongongiori
1h 30min
Minestra di fregola con le anguille
2 Std.
Baci di dama calabresi
1 godz.
Pardulas
8h 40min
Tiliccas sarde
2 Std. 20 Min
Seadas
1 godz. 5 min
Biscotti da inzuppo
45min
Papassini sardi
8h 45min
Crema Bimby ®
45min